Korzystając z tej witryny, zgadzasz się na korzystanie z plików cookie. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookie w dowolnym momencie, a także dowiedzieć się więcej na ich temat
Odwiedź stronę:

Pierogi

Pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem

Pierogi z kaszą gryczaną, smażoną cebulką i aromatycznym, pieczonym boczkiem to danie wywodzące się ze wschodnich rejonów Polski. Farsz przyprawiamy ziołami, otulamy delikatnym ciastem i powstają pyszne pierogi. Podane ze śmietaną, stopioną słoninką lub podrumienioną cebulą smakują wyśmienicie!

Kupisz w wybranych punktach
Pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem

Informacje szczegółowe

Składniki:

ciasto (mąka pszenna, woda, żółtko jaj, olej roślinny rzepakowy, sól), farsz 41,9% (kasza gryczana prażona gotowana 21%, boczek surowy wędzony 10,3%, cebula, tłuszcz zwierzęcy wieprzowy, majeranek, sól, pieprz), olej roślinny rzepakowy

Wartość odżywcza
w 100g produktu
Ilość
Wartość energetyczna (kJ/kcal)
977/233
Tłuszcz (g)
7,7
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
2,2
Węglowodany (g)
35
w tym cukry (g)
0,57
Białko (g)
7,3
Sól (g)
0,61
Tagi
  • Bez laktozy
  • Mięsne

Tradycyjne. Nowe. GOTOWE

Spróbuj i zasmakuj tradycji, w jej
najsmaczniejszym wydaniu

Lokalizacja

Produkty GOTOWE dostępne w wybranych
punktach Piekarni Ciastkarni KŁOS

Każdego dnia staramy się być jeszcze bliżej Ciebie!
Zapraszamy do naszych piekarni i sklepów.